Krstarenja brodom

Brodovi Silver star i Ana

Brod "Silver Star" namenjen je turističkim razgledanjima duž Dunava u susedstvu Srebrnog jezera. Mogućnost broda je prihvat do 300 ljudi (zatvoreni i otvoreni deo). Krstarenje plovilom Silver Star omogućiće vam izvanredno iskustvo i prelepi pogled na priobalje Dunava. Isplovljavajući iz marine Srebrnog jezera, brod plovi na tri odredišta: Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava i ušće reke Pek.

Tokom krstarenja koje traje 4 sata, bićete u prilici da ugledate Veliko Gradište, ušće reke Pek kao i priobalno naselje Požeženo u kome je svaka zgrada mala fabrika metli. Zabačenije su naselja Usinje i Vinci opkoljena zgusnutom, borovom šumom. Lido Dunava je ovde najpitomije i popularno je mesto mnogobrojnih izletnika tokom letnjeg perioda. Na levoj plaži Dunava je naselje Moldova Veke, nekadašnje vojno zaleđe. Nizvodno se isteže dugačko rečno ostrvo Moldava (pripada Rumuniji), posebno osigurano područje plodnog biljnog sveta na kojem je locirano 72 vrsta ptica. Zaista najveća atrakcija je Golubačka tvrđava na ulasku u Đerdapsku klisuru. U neposrednoj blizini Golubačkog grada iz Dunava se pridiže krečnjački masiv stvarajući specifično predvorje đerdapske regije, početak Gvozdenih vrata. Stolećima je služila kao nadahnuće slikarima i pesnicima a sve do danas zaokuplja brigu turista. Donekle je potopljena izgradnjom Đerdapske brane i podizanjem nivoa Dunava.

Golubac iz brodića

Mladi istoričar po zanimanju, Jovan Kocmanović, došao je na genijalnu ideju i zajedno sa svojim tečom, sa dva brodića, priča nezaboravnu priču o Golupcu i golubačkoj tvrdjavi. U ponudi ima vožnju brodićem od golubačke marine do tvrdjave (tura traje 1 sat) i druga tura, do mesta Livadice u Nacionalnom parku Djerdap (tura traje 3 sata).

Style Switcher

Predefined Colors

Layout Style

Background Image

Background Color