PARAGLAJDING

Paraglajding, brdo Gorica

Pogodno mesto za paraglajding se nalazi u blizini sela Zatonja na nadmorskoj visini od 282m. Ovo mesto obiluje vrlo interesantnim prirodnim odlikama. Blizina Dunava koji je presekao Karpate i otvorio prostor od Panonske nizije do Mediterana, kao i visina ovog brda (Ram koji je u neposrednoj blizini je na nadmorskoj visini od 69 do 130m) uslovili su česte i snažne vetrove koji se često smenjuju, a od kojih su najpoznatiji Košava i Severac poznat i kao Gornjak.

Ovakvo strujanje vetrova stvorilo je idealne uslove za neke ekstremne sportove, kao što je paraglajding. Zaljubljenike u ovaj sport najčešće možemo sresti u proleće i jesen kada su vetrovi najsnažniji. Paraglajderi dolaze sami ili u grupama i medjusobno preporučuju ovo mesto, sa kako kažu „fantastičnim vetrom za njihova krila“.

Ovo mesto je pogodno za kampovanje pa je poznato izletište u opštini Veliko Gradište, a u podnožju Gorice nalazi se prirodni izvor „Hajdučka voda“ alasko sastajalište. Evidentirani uslovi za jedrenje i kitesurfling su samo prirodan dar zatonjskog useka, koji svojim temperaturnim razlikama i kombinacijama lokalnih vetrova stvaraju raj na Dunavu za ovaj vid sporta.

Style Switcher

Predefined Colors

Layout Style

Background Image

Background Color